Thursday, September 5, 2013

Raya lagi. Ketiga dan Keempat 2013


Dah tak tahu nak letak tajuk apa. Raya ketiga, pepagi dah berjalan ke rumah jiran. Itu lah, rumah jejauh dah pergi tapi orang sebelah tak jenguk-jenguk lagi. Lepastu makan tengahari rumah makngah dan malam di rumah nenek. Ok tamat raya ketiga. Seronok raya ni, hari-hari tak payah masak.

Menu lunch

Kenduri malam hari di rumah nenek

Bacaan doa oleh imam

Lepastu imam berkaraoke

Diikuti hubby "Oooh balik kampung"

Ramai yang terpegun rupanya

Warga veteren

Tunggu turn berkaraoke

No caption

No caption

Penutup

Raya keempat, openhouse rumah kami. Tq pada kawan-kawan aku yang sudi datang, tapi lupa ambil gambar la. Mak aku dari Perak pun singgah sekali lepastu kami berkonvoi raya di Melaka sebelum ke destinasi terakhir, Segamat. Rindu sangat kat anak buah aku ni.


Berdiri atas meja kopi pastu berangan atas stage


So raya kelima aku di Segamat tapi semua orang dah mula bekerja. Gagahkan juga pergi malam2 sebab nak jumpa sangat sepupu aku yang bekerja di Pejabat Agama. Sebab dah lebih setahun kami kahwin tapi tak ambil lagi surat nikah. Nak pergi Pejabat Agama lagi lah malas, main kirim-kirim je. Terus apply kad nikah sekali. Btw untuk apply, mereka perlukan sijil nikah original, fotostat ic suami isteri, gambar pasport suami dan isteri (bersongkok dan bertudung), RM 50 untuk pemprosesan dan siap dalam masa 2 bulan.Akhirnya ada dah sijil nikah1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...